Je medewerker is langdurig ziek. Na een arbeidsdeskundig onderzoek is vastgesteld dat hij kan terugkeren in het arbeidsproces in je organisatie (re-integratie spoor 1). Daarbij is het van belang dat je goed in kaart brengt welk takenpakket past en welke belasting je medewerker aankan? Wat is daarbij je rol, wat moet je doen, hoe leg je dat vast, wat is de volgende stap? Kortom, hoe ga je het traject re-integratie spoor 1 inrichten? Voor professionele ondersteuning staan de arbeidsdeskundigen van Margolin klaar.
Wat houdt ondersteuning re-integratie spoor 1 in?
Onze arbeidsdeskundige komt op locatie en maakt kennis met je medewerker en met jou. Samen bespreek je alle belangrijke facetten van re-integratie in een driegesprek. Hoe kijken je medewerker en jij aan tegen werkhervatting? Welke randvoorwaarden zijn nodig, welke aanpassingen in het takenpakket en welke aanpassingen op de werkplek? Onze arbeidsdeskundige adviseert hierover en ondersteunt tevens bij het herstellen van de relatie op de werkvloer, indien nodig. Ook krijg je hulp bij de onderbouwing van aanvragen voor een oordeel van andere deskundigen.
Wat levert het je op?
De begeleiding op maat is erop gericht om stagnatie tijdens het traject van re-integratie te voorkomen. De belangrijkste winst voor je medewerker en je is dat het werk op prettige en constructieve wijze kan worden hervat. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat je optimaal inspanningen hebt verricht voor de re-integratie van je medewerker. Zo handel je in het belang van je medewerker conform de wet en dat vermindert je kans op loonsancties achteraf.
Meer informatie
Onze arbeidsdeskundige legt de conclusies en concrete adviezen over de re-integratie van je medewerker vast in een rapportage. Zo heb je altijd alle belangrijke handvatten voor het proces van re-integratie spoor 1 bij de hand. Wil je meer weten over wat we kunnen betekenen? Bel 088- 277 4110 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.